فهرست مطالب

پژوهش های نهج البلاغه - سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 58، پاییز 1397)

نشریه پژوهش های نهج البلاغه
سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 58، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/22
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سیدجمال الدین دین پرور صفحات 6-7
  • سروش امیری* صفحات 9-28

    ازآنجاکه مهم ترین هدف از ایجاد این قبیل نهادها و سازمان های بین المللی، بسط و گسترش همکاری و صلح بین المللی بوده است، انسان با تشکیل جوامع کوچک و بزرگ و برقراری رابطه باهم نوع خویش، می کوشد ارتباطی بر پایه همزیستی مسالمت آمیز را تجربه کند و به رفع نیازهای خود بپردازد. در سایه این گونه روابط است که انسان می تواند در روابط بین الملل عاری از جنگ و خونریزی و مملو از تفاهم و توافق و دوستی، به طور آزادانه به اهداف متعالی خود دست یابد.این مقاله درصدد است ضمن تاکید بر اصالت صلح و همزیستی مسالمت آمیز به بررسی دیدگاه های قرآن پرداخته و بر اساس روش توصیفی تحلیلی، به این پرسش اصلی پاسخ دهد که چه آموزه های درقرآن و نهج البلاغه به صلح و همزیستی مسالمت آمیز در روابط بین الملل منجر می شود؟بر پایه این پرسش مفروض مقاله این است که تعالیم قرآن و نهج البلاغه مبتنی بر برابری ،برادری،سعادت و کمال انسان هاست ازاین رو می تواند با همپوشانی با حقوق و سازمان های بین الملل  صلح و امنیت جهانی را محقق  سازد.در روابط بین الملل نیز اصل همزیستی مسالمت آمیز برای جلوگیری از جنگ و کشتارهای قومی و ایجاد جهانی امن و نحوه مناسبات،مبتنی بر اصول حق حاکمیت، برابری حقوق، مصونیت و تمامیت ارضی ، عدم مداخله در امور داخلی سایر کشورها، احترام به حق کلیه ملت ها در انتخاب آزاد نظام اجتماعی خویش و فیصله مسائل بین ‏المللی از طریق مذاکره واقع شده است. سازمان های بین المللی از منظر اسلامی نه تنها فرصتی برای رشد و گسترش همکاری های بین المللی محسوب می گردند، بلکه عاملی مهم برای گسترش هنجارها و ارزش های مشترک بین المللی نیز به حساب می آیند.

    کلیدواژگان: همزیستی مسالمت آمیز، قرآن، نهج البلاغه، اسلام، روابط بین الملل
  • مرشیه شکوهمند*، حسن طارمی راد، منصور پهلوان صفحات 29-44

    درحکمت249 از مجموعه حکمت های منسوب به امیرالمومنین علیه السلام تعبیری درباره ی امام حسن علیه السلام نقل شده است که نیازمند بررسی ودقت است.این حکمت امام حسن را به گونه ای معرفی کرده است که در هنگامه ی سختی و پیش آمدهای ناگوار نمی تواند مددکار ویاری رسان جبهه ی حق باشد.چنین گفتاری با جایگاه امامت درشیعه هماهنگی ندارد.در این مقاله مستندات این حکمت در منابع مختلف شناسایی شده و پس از توضیح مفردات آن،درباره ی دلالت حکمت به تفصیل بحث شده است،سپس محتوای آن را با جملات قطعی ومعتبر علی علیه السلام که درباره ی امام حسن علیه السلام فرموده اند،سنجیده و سپس به عملکرد ایشان در جنگ جمل و صفین اشاره شده است،ونشان داده ایم که این دو سه جمله ربطی به علیه السلام ندارد وبه ظن قوی جعلی است.

    کلیدواژگان: امام حسن علیه السلام، حکم منسوبه، شرح نهج البلاغه، امام علی علیه السلام
  • زهره عباسی، احمد موحد* صفحات 45-64

    بررسی سرشت و حقیقت انسان و ابعاد وجودی او، از موضوعاتی است که همواره مورد توجه عالمان دین، فیلسوفان و روانشناسان بوده است. اندیشمندان در طول تاریخ و روان شناسان در یک قرن اخیر کوشیده اند،وجود تشابه و تفاوت شخصیت های مردم را بررسی کنند. و انواع شخصیت های متفاوت را بیان کرده ا ند و نتوانستند به طور واقعی به شخصیت انسان پی ببرند.ما معتقدیم از طریق کتاب های دینی مثل قرآن و نهج البلاغه بهتر می توان شخصیت واقعی انسان را شناخت و تقسیم بندی کرد. خطبه 32 نهج البلاغه انسان ها را به چهار گروه دنیا طلب یعنی 1- فاسدان بی کفایت که به دلیل ناتوانی به سراغ دنیا نمی روند، 2- ظالمان زورمدار که با زور و ظلم درپی دستیابی به دنیا هستند، 3- دنیاپرستان ریاکار که با تزویر و فریب دنیا را طلب می کنند و 4- زاهدین دروغین که درپی آنند تا مردم آنها را قانع و زاهد بپندارند. و گروهی که قابل مقایسه با این چهار گروه نیستند یعنی مردان خدا که دنیا را گذرگاه آخرت دانسته و با ایمان و عمل صالح آماده سرای آخرت می شوند، تقسیم کرده اند. در این مقاله ویژگی های این گروه ها و تفاوت آنها با یکدیگر مورد بررسی قرار گرفته است. این تقسیم بندی نشان دهنده اهمیت عقیده در ساختار شخصیت انسان و تشخیص خصوصیات متمایز کننده او است و نیز رفتار انسان را به شکلی خاص و مشخص که موجب تمایز او از دیگران شود جهت می دهد.

    کلیدواژگان: انسان شناسی، نهج البلاغه، شخصیت انسان، شناخت انسان
  • زهرا سادات کبیری*، سید محمد راستگوفر، محمد رسول ملکی صفحات 65-82

    طاعت خداوند و رشد و تعالی به سوی حق مسبوق به معرفت به او و شناخت اسماء و صفات اوست. می توان گفت کمال معرفت، معرفت کامل (خداوند) است. اصل وجود خداوند برای غالب انسان ها امری مقبول است و لکن آنچه باعث اختلاف بنیادین میان خداباوران گشته است تفاوت آنها در تلقی از پروردگار می باشد که منجر به ظهور مکاتب و مذاهب متنوع شده است لذا در نهج البلاغه بیش از اثبات وجود خدا بحث از اسماء و صفات الهی است. نظام اسماء و صفات الهی در نهج البلاغه که منشا آرای گوناگون اندیشمندان مسلمان شده است، دارای شاخصه هایی است که بر محور معارف توحیدی در هر سه مرتبه ذات و صفات و افعال می باشد که اگر درست درک شوند خداباوران را به اخلاص در توحید نائل می سازد. شاخصه های این نظام عبارتند از: نفی صفات از ذات ، اثبات بلاتشبیه صفات، امکان شناخت و راه های آن... می باشد. روش این مقاله تحلیلی توصیفی است.

    کلیدواژگان: نهج البلاغه، اسماء و صفات الهی، شاخصه ها
  • عارفه داودی*، پروین بهار زاده صفحات 83-106

    استعاره از منظر زبان شناسی شناختی، نه تنها ابزار زیبایی شناسی، بلکه به عنوان ابزار فرازبانی شناخته می شود که نظام مفهومی انسان را شکل داده و اندیشه،رفتار و زبان او را جهت می بخشد؛ بر این اساس استعاره بخش گسترده ای از ارتباط های گفتاری را تشکیل داده و نمود آن در تجارب زندگی روز مره بشر مشهود است. در اندیشه های دینی نیز استعاره ها جهت درک مفاهیم انتزاعی نقش محوری دارند. مفهوم «بهشت» درهمه ادیان به عنوان یکی از مفاهیم کلیدی و انتزاعی است. بر اساس ادله قرآنی نیز درک بهشت در نشات دنیا از تجربه مستقیم ما خارج است. بهشت از واژه مرکب اوستایی «وهیشت» به معنای عالم نیکوتر گرفته شده است. در خطبه های نهج البلاغه یازده واژه (از جمله: «الجنه»، ««دارمقام»، «دارالقرار» و...) معادل با «بهشت» به کار رفته است. بدیهی است حضرت علی علیه السلام از حوزه های مفهومی عینی و سطح فهم همگان به ویژه اعراب صدراسلام جهت هر چه ملموس تر نمودن معنای مجرد «بهشت» بهره جسته است. در این پژوهش از خلال خطب نهج البلاغه، عبارات حاوی مفهوم «بهشت» در قالب استعاره های مفهومی، استخراج شده و حوزه انتزاعی بهشت اخروی، «از بیرون»؛ (بیرون فضای بهشت)، مورد بررسی قرار گرفته است. 149 استعاره مفهومی در قالب 11 نام نگاشت شناسایی شد و پربسامدترین نام نگاشت های استعاری و حوزه های مبدا مربوط به بخش بیرونی بهشت اخروی مشخص گشت. براساس دستاوردهای پژوهش، در خطبه های نهج البلاغه بیشتر از حوزه مبدا، «مکان» و «باغ سرسبز» برای بیان مفهوم بهشت اخروی از بیرون استفاده شده است.

    کلیدواژگان: نهج البلاغه، بهشت، زبان شناسی شناختی، استعاره های مفهومی
  • مهران رضایی*، منصور میر احمدی صفحات 107-132

    امتداد وحیات سیاسی، وابستگی ونسبت خاصی با کنشگران قدرت وعملکرد عادلانه ی  نظام سیاسی در زندگی اجتماعی دارد.هرگونه تسلط وتوزیع ناعادلانه ی قدرت در نظام سیاسی،می تواند مجالی برای لغزش در فضای خودکامگی وامکانی برای خشونت های سیاسی ایجاد کند. با توجه به این موضوع،چرخش یکجانبه ی قدرت، تمایل به فسادسیاسی را تشدید کرده و قدرت سیاسی ناعادلانه می تواند بر زوال و عدم تداوم سیاسی عادلانه تاثیر بگذارد.اما از سوی دیگر، اگر قدرت سیاسی متمرکز،بصورت هوشمندانه به حالت تعدیل وبراساس عدالت میان ساختار وشبکه ی سیاسی جامعه تنظیم و بازپخش شود،با چنین توانمندسازی درحوزه ی قدرت،می توان هم برکارآمدی نظام سیاسی وهم برسلامت حیات سیاسی جامعه افزود.براین اساس،تعدیل قوا وتنظیم قدرت در چرخه سیاسی، می تواند راهی برای کاهش خشونت های سیاسی و موضعگیری های افراد،علیه حاکمیت و بازیگران سیاسی در این حوزه باشد.دراین مقاله، با مطالعه ی گفتار ورفتارسیاسی امام علی علیه السلام درنهج البلاغه، درصدد فهم نسبت سه گانه مفاهیم: عدالت،قدرت ونظام سیاسی بوده و واین پژوهش تلاشی می کند تا با بررسی ارتباط این سه مفهوم،مسئله تداوم نظام سیاسی را از طریق تنظیم رابطه ی عدالت وقدرت، موردبررسی قراردهد.ازدیدگاه نگارنده،امام علی علیه السلام ضمن تبیین نسبت عدالت وقدرت،تاثیرآنها را بر تداوم نظام سیاسی توضیح داده،و از این طریق راهی برای برون رفت از خشونت واستبداد سیاسی و امکانی برای امتداد سیاسی عادلانه، دراندیشه ورفتارخود گشوده است.

    کلیدواژگان: قدرت، عدالت محوری، تداوم سیاسی، سلامت سیاسی، خشونت گرایی، استبداد زدگی
  • محسن احتشامی نیا*، احمد امینی کهریزسنگی صفحات 133-150

    عدالت از جمله مفاهیمی است که اندیشمندان، همواره به تعریف و تبیین آن در اعصار مختلف پرداخته اند. این مفهوم، تکلیفی الهی است که موجبات تعالی بشر در حوزه های مختلف زندگی را فراهم می کند. ریشه اصلی مساله عدالت را باید در درجه نخست در قرآن کریم و سپس در سخنان معصومین علیهم السلام به خصوص سخنان گهربار حضرت علی علیه السلام جستجو نمود. پژوهش حاضر قصد دارد تا با غور و تفکر در آیات نورانی کلام الله مجید و سخنان امیر مومنان علیه السلام در نهج البلاغه، تحلیلی بر مستندات قرآنی عدالت فرهنگی در نهج البلاغه را به روش تحلیلی توصیفی مورد بررسی قرار دهد. یافته های پژوهش نشان می دهد که یکی از مهم ترین ابعاد مهم عدالت «عدالت فرهنگی» است. بر طبق آیات قرآن و سخنان حضرت علی علیه السلام پایه و درون مایه ی اساسی عدالت فرهنگی«توحید» است. همچنین مطابق آیات قرآن و نهج البلاغه عدالت در افعال خداوند در سه گستره مهم«تکوین»، «تشریع»، «جزا و پاداش» ظهور می کند. عدالت فرهنگی به معنای کارکرد فرهنگ در جامعه ای به ایجاد تعادل و توازن می باشد و این تعادل باید به سوی گریز از تمایل به رذایل اخلاقی باشد. عدالت فرهنگی از موضوعاتی است که برپایه ی توزیع عادلانه امکانات فرهنگی جامعه استوار است.

    کلیدواژگان: عدالت فرهنگی، توحید، تکوین، تشریع، جزا
  • عیسی ملاشاهی زارع*، محمد هادی امین ناجی، سید محمد میردامادی صفحات 151-170

    زندگی حضرت علی علیه السلام غالبا با جنگ و مبارزه سپری شده و ایشان از حدود 20 سالگی  پا به میدان جنگ گذاشته و در اکثر جنگهای صدر اسلام به عنوان قهرمانی بی نظیر حضور داشته و ده ها قهرمان نام آور عرب بوسیله او کشته شدند و در دوران حاکمیتشان نیز جنگهای خونینی اتفاق افتاد که افراد بسیاری بدست ایشان به هلاکت رسیدند. این در حالی است که در زمان خلفای قبل، جامعه در آرامش بود و خبری از جنگهای داخلی نبود. با این وضع صلح گرا بودن حضرت چگونه توجیه می شود؟ در این پژوهش، با اتکاء به نهج البلاغه، ضمن بررسی و نقد برخی انتقادات و بیان دلایل و شواهدی بر صلح جویی امام علی علیه السلام، مخصوصا در جنگهای زمان خلافتشان، نگاه حضرت به جنگ و صلح، براساس آموزه های دین اسلام، به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهداف متعالی الهی، برسی شده و رویکرد امام به صلح و نفی جنگ و خشونت و مبانی و مقررات حضرت در این زمینه، به مخاطبین عرضه شده است.

    کلیدواژگان: امام علی علیه السلام، صلح گرایی، جنگ، خشونت، کرامت انسان
  • مریم توکل نیا، یحیی میر حسینی*، ولی الله حسومی، محمد موسوی بفرویی صفحات 171-189

    یکی از مباحث مهم و پر تکرار در نهج البلاغه مفهوم «خدا» است،که به دلیل صورتی کاملا انتزاعی عمدتا در قالب صنعت استعاره های مفهومی طرح شده است، حضرت علی این صنعت را به عنوان ابزاری برای تفهیم مباحث پیچیده ای چون خدا، روح و جهان پس از مرگ و... استفاده کرده اند، این نوشتار با بررسی نقش استعارهای مفهومی در تبیین «مفهوم خدا» به دنبال کشف نقش مکانمندساز و تجربی استعاره های شناختی در نظام مفهومی نهج البلاغه و شرح و بیان آن بوده است. لذا با بررسی انگاره های نهج البلاغه به روش توصیفی-تحلیلی ،معلوم گردید که درک مفهوم خدا به دلیل تجربه ناپذیری، مفهومی پیچیده است که ناگزیر ابهام آن، باید از طریق سازوکارهای استعاری میسر شود؛ از این رو، پس از تبیین پایه های نظری پژوهش، مهم ترین اصول کاربردی در استعاره ها؛ یعنی حوزه ای بودن، تغییر ناپذیری، همه جا حاضر بودن و خلاقیت و... معرفی و در قالب شواهدی از نهج البلاغه تبیین شد و در نهایت مفهوم خدا درعبارات نهج البلاغه با تکیه بر انواع استعاره های وجودی، جهتی و ساختاری مورد بازخوانی قرار گرفت و در قالب این نوع سازوکار شناختی  مشخص شد که حضرت علی علیه السلام با انتقال از مفهوم مکانی که در تجارب و فرهنگ مخاطبان جریان دارد، مفهوم پیچیده و معنوی «خدا» را تبیین کرده اند.

    کلیدواژگان: خدا، امام علی علیه السلام، نهج البلاغه، استعاره های مفهومی
  • صفحه 191
|
  • Pages 9-28

    The main goal of the establishment of institutions and international organizations has been the expansion of international cooperation and peace.The human being,through forming small and large communities and establishing a relationship of their own kind,is seeking a relationship based on peaceful coexistence experience to meet his own needs. In the shadow of such relationships, one can freely achieve his transcendental goals in international relations through comprehensive understanding, consensus and friendship without any war and bloodshed. This article tries to focus on the authenticity of peace and peaceful coexistence in the views of Qur'an and based on the descriptive-analytical method answers the main question that which teachings in the Qur'an and Nahj al-Balagh leads into peace and coexistence in international relations? Regarding this question it was supposed that the teachings of the Qur'an and the Nahj al-Balagh are based on equality, brotherhood, happiness and fullness of human beings, thus, the peace and global security can be achieved through overlapping with the rights and international organizations. In the international relations, the principle of peaceful coexistence aims to prevent war and tribal killings, establish a secure world and the manner of relations based on the principles of sovereignty, equality of rights, immunity and territorial integrity, prevent interfering in the internal affairs of other countries, respecting the right of all nations to freely choose their own social system and resolve international issues through negotiation. International organizations are not only an opportunity for the development of international cooperation from an Islamic perspective, but also are important factors for the development of shared international norms and values

    Keywords: peaceful coexistence, Quran, Nahj al-Balaghah, Islam, international relations
  • Pages 29-44

    In Saying 249 from the collection of attributed to the Amir al-Mu'minin there is an explanation regarding Imam Hassan (AS) which requires careful examination. In this saying Imam Hassan (AS) has been introduced in such a way that in times of adversity, he cannot be an assistant to the right-wing. Such a statement is inconsistent with the position of the Imamate in the Shia. This article identifies the documentation of this saying in various sources and discussed its implications in detail. Then its content was compared to the definitive and authentic sayings of Imam Ali (AS) about Imam Hassan (AS) and their performance in the battle of Jamal and Saffin. Therefore, the authors indicated that these two sentences have nothing to do with the Imam and are strongly forged.

    Keywords: Imam Hassan (AS), Attributed statement, Description of Nahj al-Balagha, Imam Ali (AS)
  • Pages 45-64

    The study of the nature and truth of man and his existential dimensions are subjects that have always been of interest to scholars, philosophers, and psychologists. Scientists throughout history and psychologists over the last century have tried to examine the similarities and differences between people's personalities.  They have expressed different kinds of personalities and could not really understand the human personality. We believe that through religious books such as the Quran and Nahj al-Balagha we can better understand and classify the true human personality. Sermon 32 of Nahjul Balagha divides humans into four groups of the worldling Incompetent corrupt, who do not reach the world because of their inability; Tyrant oppressors who seek the world by force and cruelty; hypocritical worldlings who seek the world by trickery and deception, false ascetics are the ones who try to make people believe them. There is a group that is not comparable to these four groups, namely the believers, who consider the world as the crossroads of the Hereafter and are prepared for the hereafter by faith and good deed. In this article, the characteristics of these groupsand their differences with each other are studied. This classification reflects the importance of belief in the structure of human personality and the recognition of his distinctive characteristics, as well as directing human behaviour in a specific and distinctive manner that distinguishes it from others

    Keywords: Anthropology, Nahj al-Balagha, Human personality, Human cognition
  • Pages 65-82

    The obedience of God, the growth and ascension toward him is depended on knowing him, his names and attributes. It can be said that the perfection of knowledge is complete knowledge about God. The principle of the existence of God is acceptable to most human beings, but what has caused a fundamental divergence between theists is their difference in their perception of God which has led to the emergence of diverse schools and religions. More than the proof of God's existence, the system of divine names and attributes has been discussed in Nahj al-Balagha which has raised various opinions among Muslim scholars. This system has characteristics that are based on monotheistic knowledge at all three levels of the essence, attributes and verbs that, if properly understood, would help theists to achieve monotheism. The characteristics of this system are: negation of traits from the essence, unmatched proof of attributes, the possibility of recognition and its ways. The methodology of this paper is descriptive-analytical.

    Keywords: Nahj al-Balagha, Divine names, attributes, Characteristics
  • Pages 83-106

    Metaphorically, from a linguistic standpoint, metaphor is known not only as an aesthetic tool, but also as a metaphorical tool that shapes the conceptual system of man and directs his thought, behavior, and language; thus, metaphor forms a broad part of speech communication and its manifestation is evident in the experiences of everyday human life. Metaphors also play a central role in understanding abstract concepts in religious thoughts. The notion of paradise is one of the key and abstract concepts in all religions. According to the Qur'anic reasoning, understanding the heaven has its origin in this world is out of our direct experience. Paradise is derived from the Avestan compound word "Vahishta" in the sense of the better world. There are eleven words in Nahj al-Balagha's sermons (including: "Al-Jannah", "Daremgham", "Dar-ul-Qarar, etc.") equivalent to "Paradise". Obviously, Ali (AS) has used objective conceptual domains at the level of understanding of all, especially the Arabs at the beginning of Islam, to make the abstract meaning of paradise more tangible. In this study, we have extracted the expressions containing the concept of paradise in the form of conceptual metaphors, and in the abstract domain of the hereafter paradise, "from outside" (outside of paradise). 149 conceptual metaphors were identified in the form of 11 mappings, and the most frequent metaphorical names and source domain related to the outer part of Paradise. Based on the research findings, the Nahj al-Balagha sermons mostly use the source domain, "place" and "green garden" to express the concept of the Hereafter paradise from the outside.

    Keywords: Nahj al-Balagha, Paradise, Cognitive Linguistics, conceptual metaphors
  • Pages 107-132

    Political life and protraction have a particular relation to the actors of power and the fair functioning of the political system in social life. Any unequal domination and distribution of power in the political system can create the opportunity to slip into authoritarianism and political violence. Given this, the unilateral turn of power exacerbates the tendency for political corruption and unjust political power which can affect the decline and lack of fair political continuity. But on the other hand, if centralized political power is intelligently adjusted and restored based on the justice between the structure and the political network of society with such empowerment in the area of ​​power, both the efficiency of the political system and the health of the political life of society can be increased. Therefore, adjusting the power in the political cycle can be a way to reduce political violence and individual positions against the government and political actors in the field. This article, by studying the political discourse of Imam Ali (AS) in Nahj al-Balagha seeks to understand the triple relation of justice, power and political system concepts. This research attempts to examine the relevance of these three concepts to investigate the question of the continuity of the political system through regulating the relationship of justice and power. From the author's point of view, Imam Ali (AS) while explaining the relation of justice and power has also explained their impact on the continuity of the political system thereby has opened a way to avoid violence and political oppression and has created the possibility for fair political extension in his thought and manner.

    Keywords: Power, Central Justice, Political Continuity, Political Health, Violence, despotism
  • Pages 133-150

    Justice is one of the concepts that scholars have always defined and explained in various ages. This concept is a divine duty that provides human transcendence in different areas of life. The root of justice must be sought first in the Holy Qur'an and then in the words of the infallible ones (especially the words of the Imam Ali (AS). The present study aims to study the Qur'anic documentation and Nahj al-Balagah and investigates their cultural justice. Research findings indicate that one of the most important aspects of justice is "cultural justice". According to the verses of the Qur'an and the words of Imam Ali (AS), the basic theme of cultural justice is "monotheism". Also, according to the Qur'anic verses and the Nahj al-Balagha justice in God's actions emerges in three important areas of "genesis", "Canonization ", "Reward and punishment."

    Keywords: Justice, Cultural Justice, Monotheism, Genesis, Canonization, Punishment
  • Pages 151-170

    Imam Ali (AS) during his life has participated in many wars and started fighting on the battlefield when he was 20 years old. In most of the early wars of Islam he was an unparalleled hero and killed dozens of renowned Arab heroes. However, at the time of the previous caliphs, society was at peace and there was no civil war. Therefore, how we can justify the Imam Ali's pacificism manner? In this study by relying on Nahj al-Balagha, while investigating and criticizing some of the criticisms and expressing reasons and evidences for Imam Ali's peace-making, especially regarding the wars of his caliphate period, his approach toward peace and war based on Islamic teachings as a tool to divine goals has been studied. Also, Imam Ali's approach toward peace, negation of war and violence, his principles and regulations have been presented to the audiences.

    Keywords: Imam Ali, Pacificism, war, Violence, Human dignity
  • Pages 171-189

    One of the most important and repetitive topics in Nahj al-Balaghah is the "concept of God", which, due to a completely abstract form, is mainly shaped by the concept of conceptual metaphors, Imam Ali (AS) described this industry as a tool for contextualizing such topics as God, the Spirit, and The world has used after death This paper examines the role of conceptual metaphors in explaining the "concept of God" to explore the role of the spatial and empirical cognitive metaphors in the conceptual system of Nahj al-Balaghah and its description and expression. Therefore, by studying the discourses of Nahj al-Balaghah by descriptive-analytic method, it became clear that understanding the concept of God due to inexhaustibility is a complex concept, which inevitably must be met by the metaphorical mechanisms; Therefore, after explaining the theoretical foundations of the research, the most important principles applied in metaphors, namely, scope, invariance, everywhere, being and creativity, ... were introduced and presented in the form of evidence from Nahj al-Balaghah Finally, the concept of God in the Nahj al-Balaghah phrases was revisited by relying on a variety of existential, orientational and structural metaphors. In this cognitive mechanism, it was determined that Imam Ali (AS) transitions from the concept of a place that flows through the experiences and culture of the audience. Have explained the complex and spiritual concept of "God".

    Keywords: God, Imam Ali (AS), Nahj al-Balagh, conceptual metaphors